Cette page n'existe plus !

La page demandée n'existe pas

La page que vous recherchez n'existe plus ou a été déplacée.


Si vous avez saisi l'adresse de la page directement dans votre navigateur, veuillez vérifier votre saisie.
Sinon nous vous conseillons de revenir en page précédente, de consulter le plan du site ou alors d'utiliser la recherche ci dessous


1
Úvod Dveře a design bytu Dveře a design bytu Materiály dveří v interiéru

Materiály dveří v interiéru

Kategorie: Dveře a design bytu

Interiérové dveře na českém trhu jsou většinou dřevěné nebo skleněné, případně také dřevěné s částečným prosklením. Materiály dveří se na první pohled liší vzhledem, ale některé povrchové úpravy interiérových dřevěných dveří umožňují, že vzhledově téměř shodné povrchy se významně liší náročností údržby a odolností vůči opotřebení. Dřevěné interiérové dveře se vyrábí v mnoha variantách povrchové úpravy a podle technologie této povrchové úpravy a použitého materiálu si můžete vybrat dveře, které jsou nejvhodnější pro vás.

Nejtradičnějším způsobem povrchové úpravy dřevěných dveří jsou dřevěné dýhy. Tato povrchová úprava představuje estetickou špičku pro nejnáročnější uživatele. Dýhový povrch má přirozenou strukturu dřeva a je krytý tenkou vrstvičkou transparentního laku. Proto vyžaduje velmi citlivý a jemný přístup při údržbě a čištění.

Další variantou povrchové úpravy dřevěných interiérových dveří je lakovaný povrch dveří. Jeho výhodou je výběr z mnoha barevných variant. Odolnost lakovaného povrchu dveří odpovídá relativně nízké ceně této povrchové úpravy.

Nejlevnějším řešením povrchové úpravy dřevěných dveří jsou fólie s nízkými pořizovacími náklady. V nabídce najdete mnoho zajímavých dekorů v imitaci dřeva i dalších přírodních materiálů. Fólie poskytuje pouze základní odolnost vůči mechanickému poškození, takže se hodí jen do klidných domácností bez dětí a zvířat.

Pokud vyžadujete od dveří vyšší odolnost proti opotřebení, zvolte laminátový povrch CPL. Ten je mimořádně odolný proti poškrabání, slunečnímu záření i vlhkosti. Díky své odolnosti je vhodný pro dveře s velkou uživatelskou zátěží. Laminátové fólie jsou v nabídce v několika tloušťkách a v mnoha dekorech od imitace struktury dřeva až po jednobarevné dekory ve vzhledu laku a metalické odstíny imitující kovové povrchy.

Koupelnové dveře

Povrchová úprava SOLO 3D je stejně odolná jako povrch CPL a současně dokonale imituje strukturu přírodního dřeva. Tato povrchová úprava je na pohled i na omak k nerozeznání od pravého dřevěného povrchu.

 Skleněné interiérové dveře jsou vyrobeny z bezpečnostního skla a jsou elegantním řešením materiálu dveří pro všechny stylové a moderní interiéry. Největší výhodou skleněných dveří je, že prosvětlí prostory vašeho bytu či domu a současně dodají interiéru nádech luxusu. Pro udržení soukromí máte na výběr mnoho modelů skleněných dveří z mléčného či kouřového skla anebo můžete zvolit průhledné sklo a dveře dekorovat pomocí designových samolepicích fólií. Tyto polepy pak můžete libovolně měnit a přizpůsobovat design dveří interiérovým proměnám. Skleněné dveře se vyrábí z 8milimetrového bezpečnostního kaleného skla, které je v rámci běžného užívání prakticky nerozbitné. Lze je tedy použít i v domácnosti s malými dětmi. Pokud se přece jen stane, že dojde k narušení celistvosti skleněných dveří, sklo se rozsype na malé, drobné a neostré úlomky, takže nehrozí vážnější zranění. Z hlediska odolnosti patří sklo jako materiál dveří mezi vysoce odolné materiály, a to nejen vůči mechanickému opotřebení, ale také vůči vlhkosti či ušpinění.

Prosklené dřevěné dveře spojují vlastnosti dřevěných a skleněných dveří. Používají se zejména tam, kde se vyžaduje průsvitnost nebo průhlednost a současně se z nějakého důvodu nehodí použít celoskleněné dveře. Pro výrobu prosklených dřevěných dveří se používá bezpečnostní sklo o tloušťce 8 anebo 4 mm. Tato skla jsou v nabídce v mnoha barvách, strukturách a dekorech a jsou při běžném domácím provozu také dostatečně bezpečné.

Většina výrobců a prodejců dveří nabízí výběr z mnoha dekorů, povrchů a materiálů dveří do interiéru. Zpravidla nabízí také speciální typy bezpečnostních dveří protipožární, kouřotěsné a protihlukové.

Pokud uvažujete o výběru interiérových dveří, zkuste si vybrat například pomocí konfigurátoru dveří na www.sestavsidvere.cz.

Autor: Redakce

Diskuze

V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Napsat komentář

Zpět na výpis

Za odborné informace ručí

solodoor Interiérové dveře a zárubně atak Bytový design next Bezpečnostní dveře